Om Bjarke

OM BJARKE

Ingeniør og sejler gennem 30 år
Stifter af Yacht Dreams


Glæden samt praktisk og faglig indsigt i lystsejlads er mit udgangspunkt. Hvor jeg altid bestræber mig på at ramme det bedste og det perfekte i formidling af lystbåde for dig.


Sejlerlivet

Jeg har sejlet som skipper på mine egne lystbåde gennem mere end 30 år. Ind til nu har min stander vejet over 4  motor- og 7  sejlbåde gennem årene. Både i alle størrelser fra 16" til 45".

Jeg har som lystsejler sejlet i Caribien, i Middelhavet og hele vejen hjem igen, besøgt Trondheim i Norge og tilbage til Danmark igen langs Norgeskysten. Og naturligvis sejlet i stort set samtlige danske farvande. Så det meste er prøvet og lært på egen krop.


Jeg har lært hvad der virker og hvad der er vigtigt i praksis. Hvilke krav der stilles til grejet ombord, til båden og til dens udstyr .Historien og det blå vand

Det hele begyndte i mine drengeår. I små både i farvandet omkring Fanø, hvorfra jeg kommer ud af gammel sømændsslægt, hvor jeg er opvokset.


Efterfølgende som professionel i søværnet. For derefter at lade arbejdslivet fortsætte med en ingenør uddannelse. Der har givet mange år som selvstændig med virksomhedsdrift og udvikling på mange niveauer.Navnet

Jeg er sådan lidt stolt over mit efternavn "Sonnichsen" og familenavnet "Øhle". Det går tilbage til 1532. Tæt forbundet til den lille ø, Fanø. De i min familie der kom før mig sejlede den tids store skibe. På et tidspunkt var den lille by Sønderho på Fanø faktisk det sted der havde flest registrerede handelskibe. Næst efter København.


Her under kan du klikke på billederne og læse en beretning om at sejle store sejlskibe på fjerne have i gamle dage.


Den er skrevet og oplevet af min tipoldefar: Kaptajn Anthonis J. Øhle.


Dengang ordet lystsejlads ikke var opfundet endnu - men drømmene om at sejle -  de var skam født og de fandtes.  Dengang som nu, hvor vi i dag sejler for fornøjelsens skyld.


Skal vi kalde det -Yacht Dreams  - dengang og nu.